Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

Bestemming: India & Nepal     
Rondreis: Groepsrondreis India&Nepal met FOX Vakanties
Wanneer: 7 oktober 2011 - 27 oktober 2011
Route: Klik hier
Groepsgrootte: 24 Personen, meer info over de groep klik hier

 

 

Een nieuw jaar, een nieuwe reis

Na in 2007 door Zuid-Afrika te hebben gereisd, in 2008 een rondreis door Thailand te hebben gemaakt en vorig jaar de Chinees Jade rondreis te hebben gedaan is het weer tijd om een nieuwe rondreis te gaan maken. Op mijn lijstje van te bezoeken landen staat onder andere India. Een chaotisch land,

een interessante cultuur en veel bezienswaardigheden. Iets wat mij wel trekt. Daarom heb ik besloten om in 2011 de 21 daagse India-Nepal reis te gaan maken.

 

Wanneer op reis

India is een groot land, waardoor er ook verschillen zijn met het klimaat. De India-Nepal reis vind plaats in het noorden van India. In april, mei en juni kunnen temperaturen behaald worden van gemiddeld 42 graden. In Juli en Augustus kan er heel veel regen vallen. Vanaf September wordt het droger. Ik heb 7 oktober 2011 als vertrekdatum staan omdat het dan zo goed als droog is. Ook is de temperatuur gedaald tot gemiddeld 32 graden. Voor ons Nederlanders is dit een warme aangename temperatuur.

 

De voorbereidingen

Het vertrek van de 21-daagse India-Nepal reis duurt nog een aantal maanden, maar de voorbereidingen kunnen beginnen.

 

Op 15 januari heb ik me ingeschreven voor de Sound&Light show van FOX. Deze zal op zondag 20 maart plaatsvinden. Tijdens deze S&L show zal er veel informatie over India worden verteld.

 

Op 21 februari heb ik de reis met vertrek op 7 oktober definitief geboekt.

 

Op dinsdag 22 februari heb ik van FOX de bevestiging gekregen dat ik met de rondreis van 7 oktober mee kan. Daarnaast heb ik deze dag via de e-mail kennis gemaakt met Elza, die samen met haar dochter Petra, mee

op reis gaat.

 

Donderdag 10 maart, de reis van 7 oktober is niet meer te boeken. Onze groep zal dus bestaan uit 24 personen, bestaande uit 10 mannen en 14 vrouwen.

Op dinsdag 15 maart hebben Nati en Geert zich ook gemeld via het FOX forum. Met hen natuurlijk ook per e-mail kennis gemaakt. We hebben ook foto's uitgewisseld zodat we vooraf al weten wie wie is, zie bij reisgenoten. Ze gaan zondag 20 maart ook naar de S&L show.

Vrijdag 18 maart, ook Niki en Roy hebben zich gemeld via het FOX forum. Langzaamaan krijgen we te lezen wie er allemaal mee op reis gaan. Van de groep van 24 personen weten we nu van 7 personen de namen.

 

Zondag 20 maart, vandaag heb ik samen met Jozien de Sound&Light show in Nieuw-Vennep bezocht. Rond 13.15 uur kwamen we aan bij FOX. Na wat te hebben gedronken kwamen Nati en Geert ook binnenwandelen. Doordat we foto's hadden uitgewisseld herkenden we elkaar meteen. We hebben kennis met elkaar gemaakt. Nati en Geert komen uit Belgisch Limburg. Rond 13.45 uur zijn we samen het theater ingegaan. Rond 14.00 uur startte de show. Eerst kregen we een reisfilm te zien, waarna twee reisleiders ons veel informatie gaven over India. Tot slot kwam de reisdokter wat medische informatie geven. Rond 15.40 uur was de show afgelopen. Ik heb Nati en Geert tot ziens gezegd, waarna Jozien en ik huiswaarts zijn gekeerd.

 

Maandag 21 maart, Peter en Lian hebben ook een berichtje achtergelaten op het FOX forum. Ook hebben zij mij per e-mail een foto gestuurd, zie reisgenoten. 

 

Donderdag 24 maart, Roy en Niki hebben ook een foto gestuurd. We weten nu van 9 personen ( incl. mijzelf ) welk gezicht er bij de namen horen.

Vrijdag 8 april, vandaag de bestelde Nelles reisgidsen van Noord-India en van Nepal binnengekregen. De komende tijd dus zoet met het lezen van de informatie en wat mij allemaal te wachten staat.

Dinsdag 28 juni, vandaag nog 100 dagen en dan gaat het India&Nepal avontuur beginnen.

Donderdag 30 juni, vandaag naar de fotograaf geweest om pasfoto's te laten maken voor mijn nieuw paspoort. Ook meteen pasfoto's laten maken met de speciale 5x5 cm afmeting voor het visumaanvraag India.

 

Vrijdag 1 juli, vandaag naar het Gemeentehuis geweest om een nieuw paspoort aan te vragen.

Vrijdag 8 juli, vandaag was mijn nieuwe paspoort klaar en opgehaald bij de Gemeente. Ik kan er weer 5 jaar tegen aan met reizen. Ook meteen mijn nieuwe paspoortnummer doorgegeven aan FOX.

Zondag 17 juli, Het aantal personen van onze groep is van 24 personen naar 22 personen gegaan. Er is een koppel afgevallen.

Donderdag 4 augustus, Vandaag bericht van FOX gekregen dat het programma van onze reis iets zal worden aangepast i.v.m. de beschikbaarheid van het

hotel in Pokhara. We reizen nu eerst op dag 14 van Lumbini naar Pokhara en dan pas naar het Chitwan Reservaat.

 

Vrijdag 5 augustus, Vandaag heb ik de India&Nepal reis in zijn geheel betaald. Het is nu wachten op de papieren van de visumaanvraag.

 

Woensdag 10 augustus, De reis staat weer op 24 personen en is niet meer te boeken. Er zijn dus weer 2 personen bijgekomen. Nog maar 8 weken!

 

Vrijdag 19 augustus, Vandaag heb ik per post de papieren van FOX ontvangen voor de aanvraag van het visum India. Ik heb meteen alles ingevuld.

Volgende week rij ik naar Nieuw-Vennep om de papieren en paspoort persoonlijk af te geven. Voor 31 augustus moet alles bij FOX binnen zijn.

 

Maandag 29 augustus, Vandaag naar FOX gereden in Nieuw-Vennep en mijn paspoort met de benodigde papieren persoonlijk afgegeven. Het paspoort krijg

ik weer terug op Schiphol.

 

Zondag, 18 september, Vandaag bericht gekregen dat mijn visum voor India is verleend.

 

Donderdag 29 september, Vandaag digitaal de reisbescheiden ontvangen met de informatie van de hotels, excursies en de andere medereizigers. De FOX medewerksters staan op de vertrekdag omstreeks 8.15 uur op ons te wachten. Dat wordt dus vroeg opstaan om op tijd op Schiphol aan te komen.

 

Donderdag 6 oktober, Ik ben er klaar voor. De meeste spullen en kleding zitten al in de koffer. Nog een paar kleine dingentjes inpakken. Inmiddels online ingecheckt bij Austrian Airlines. Tijdens de vlucht naar Wenen zit ik op 9D, op de vlucht van Wenen naar Delhi op 20G. Beide stoelen aan het gangpad en

op de vlucht naar Delhi heb ik zelfs geen stoelen voor me dus extra beenruimte.

 

Vrijdag 7 oktober, Het is zo ver. Om 5.00 uur opstaan. Rond 5.30 uur op weg naar Schiphol. Het nieuwe avontuur kan beginnen.

 

U kunt mijn uitgebreide reisverslag met foto's dag voor dag lezen en bekijken:

 

 

 

 

 

 

Copyright M.Bernards