Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 06
Wanneer: Vrijdag 23 Maart 2007
Plaats: Berg en Dal - Malelane - Ezulwini ( Swaziland )
   

 

 

We hoeven vandaag niet zo heel erg vroeg te vertrekken. Jozien en ik zijn al rond 7.00 uur wakker. We maken ons klaar voor het ontbijt en zetten de koffer voor de deur zodat die weer kan worden opgehaald. In de ontbijtzaal eten we samen met Tineke, John, Sylvia en John. Natuurlijk praten we na over afgelopen nacht waarin we erg veel lol hebben gehad. Na het ontbijt hebben we nog de tijd om een wandelingetje te maken. We zien aan de rand van ons verblijf enkele impala's drinken uit de rivier. Hierna gaan Jozien en ik nog even naar de lodge voor wat laatste spulletjes op te halen en lopen dan richting de bus. Tijdens de busreis naar de uitgang van het Kruger Park zien we nog de nodige dieren waaronder nog een neushoorn die veel bekijks trekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een half uur rijden stoppen we op een brug die loopt over de zogenoemde krokodillenrivier. Uiteraard spotten we de nodige krokodillen. We rijden verder en stoppen in het plaatsje Malelane waar we even de tijd hebben om wat te gaan shoppen.

 

 

 

 

 

We gaan op weg naar de grensovergang met Swaziland. Via Jeppe's Reef verlaten we Zuid-Afrika en komen in een klein stukje niemandsland. We bezoek de shop waar leuke muziek wordt gedraaid. Jozien danst nog even met de verkoopster waarna we via de grensovergang in Matsamo Swaziland binnenkomen. Uiteraard maken we meteen kennis met de Koning van Swaziland die groot uitgebeeld staat op een billboard.

 

 

 

 

 

 

In Swaziland bezoeken we als eerste een glasfabriekje, althans Jozien en ik niet ( en ook vele van onze groep). Wij gaan naar het bij gelegen restaurant en eten daar een lekkere sandwich. Bij het afrekenen van onze bestelling kregen we een polleper met en nummer. Wij vroegen ons waar dit voor was. Al snel kwamen we er achter dat je dit om hoog moest houden als de serveerster langs kwam. Zo wist zij wie wat besteld had.

 

 

Na de verorbering rijden we naar ons hotel in Ezulwini. Het is een schitterend hotel met de naam Logogo Sun. Nadat Joop ons heeft ingecheckt gaan we naar onze kamen met uitzicht op het zwembad. We wachten op onze koffers en gaan daarna wat drinken. We krijgen al snel gezelschap van Tineke en John en even later ook Sylvia en Arjan. Na een tijdje te hebben gezeten gaan we ons optutten voor het diner. Het diner is zeer uitgebreid waar je zelf je vlees en groenten kunt uitkiezen die de kok dan voor je klaar maakt via wokken. Zeer lekker. Na het diner hebben we op het terras nog wat gedronken waarna we richting bed gingen. Morgen zouden we Swaziland alweer verlaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards