Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 05
Wanneer: Donderdag 22 Maart 2007
Plaats: Whiteriver - Kruger Park - Berg en Dal
   

 

 

Vandaag zeer vroeg op al rond 5.00 uur. Na het douchen zetten we de koffers in de gang. Nadat we alles gepakt hebben gaan de naar de receptie waar we allen verzamelen. Het is zo vroeg dat we het ontbijt krijgen in pakketjes voor onderweg. Als iedereen aanwezig is gaan we vertrekken naar een van de ingangen van het Nationaal Kruger Park. Daar aangekomen zien we onze jeeps al klaar staan. Onze gids Joop gaat niet mee want hij heeft het Kruger Park al zoveel keren gezien. Hij gaat met Corry nog even een dutje doen. Nadat we een kleine instructie van de ranger hebben gekregen gaan we op weg.

 

 

 

 

 

Iedereen is in goede doen, want we vinden het allemaal spannend wat we vandaag te zien krijgen. Zullen we de Big Five zien?

Al binnen een paar minuten komen we al impala's tegen in een gebiedje dat is verbrand tijden een bosbrand. Ook zien we zebra's die staan te grazen. Onze ranger rijdt rustig zodat we op zoek kunnen naar de dieren. Even later horen we geritsel en het blijken giraffen te zijn. Wat zijn dat nieuwsgierige beesten.

We komen ook de mooiste vogels en slangen tegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via de boordradio hoort de ranger dat er een groep leeuwen is gesignaleerd. Als echte speurders gaan we op zoek. Schitterend! De leeuwen liggen verscholen onder wat struikgewas. Het is even goed kijken maar dan zie je ze liggen. Als we verder rijden moeten we over een riviertje. Daar zien we krokodillen, nijlpaarden en een aantal vogels.

 

 

 

 

 

 

Als we zo'n twee uur hebben rondgereden stoppen we bij een plaats we koffie kunnen drinken en wat kunnen eten. We maken dan ook van de gelegenheid gebruik. Ondertussen zien we een klein aapje richting een vuilnisbak rennen al waar hij de vuilnisbak gaat leeg ruimen op zoek naar voedsel.

 

 

Na ruim een half uur rijden we weer verder op zoek naar dieren die we nog niet in het park zijn tegengekomen. Zo komen we langs een drinkplek voor de dieren. Het is hier een drukte van jewelste en zien daar zebra's, gazelles, impala's, gnoes, buffels, giraffen en neushoorns.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We komen ook langs een riviertje waar we een zeearend zien zitten in een boom. Ook een kudde buffels is er aan het drinken. Ineens worden we door de ranger gewezen op een olifant die zich aan het verkoelen is. Deze eist dan alle aandacht voor zich op en de nodige foto's worden geschoten en een filmshot blijft natuurlijk ook niet uit. De ranger vertelt dat het een verstoten mannetjes olifant is. Deze kunnen erg agressief zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Via een stoffige route gaan we op weg naar onze lunch. Op een beveiligde plek kunnen we genieten van een soort picknick met fruit, kippenpootjes, broodjes, etc. Nadat we hebben gegeten kunnen we even rusten en nababbelen wat we zoal hebben gezien. Onze groep doet zich ten goede van een koud biertje om zich te koelen want het is immers zo'n 39 graden.

 

 

 

 

 

We gaan op weg naar ons verblijf voor vannacht. Na een lange dag komen we aan bij Berg en Dal. Het zijn lodges die gelegen zijn op het Kruger Park, zie hieronder de foto's.

 

 

 

We komen aan bij onze lodge die gelegen is aan de rand van Berg en Dal. We worden afgeschermd door een groot hek om ons zo te beschermen tegen de wilde dieren. Nadat we de koffers hebben ontvangen pakken we e.e.a. uit en rusten wat. Jozien en ik gaan nog even naar het supermarktje om wat drank te halen voor de "braai" ( = barbecue ) die we vanavond hebben bij de lodge van Joop en Corry. In het supermarktje komen we meer onze onze reisgenoten tegen die ook inkopen aan het doen zijn. Weer terug bij de lodge nemen we een verfrissende douche om het stof van ons te verwijderen.

Tegen de avond lopen we naar de lodge waar de braai zal plaatsvinden. Na het nodige zoekwerk ( het is erg donker ) vinden we lodge. Niet iedereen is er en drinken alvast een biertje. Corry is al bezig om de braai aan te maken.

Hierna kunnen we genieten van de lekkernijen die we voorgeschoteld krijgen.

Na afloop van de braai, het loop dan al tegen middernacht, doen we nog een afzakkertje in de lodge van Tineke en John. Ook Sylvia en Arjan gaan mee.

Na een uurtje gaan Jozien en ik weer richting onze lodge.  Onderweg horen we het geroep van wilde dieren. We vinden het dan ook erg spannend. Met behulp van een klein lichtje komen we aan bij onze lodge, waar we dan ook meteen gaan slapen. Morgen weer een nieuwe dag.

 

 

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards