Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 03
Wanneer: Dinsdag 20 Maart 2007
Plaats: Johannesburg - Pretoria - Witbank - Middelburg - Dullstroom - Lydenburg - Ohrigstad
   

 

 

Vanochtend weer lekker vroeg gewekt door de wake-up service. Het valt wel op dat het opstaan hier goed verloopt. Na te hebben gedoucht lopen we nu wel regelrecht naar de eetzaal. Na het heerlijke ontbijt even nog de spulletjes ophalen in de lodge en dan richting de bus. Op weg naar een nieuwe bestemming en nieuwe ervaringen.

 

Eerst gaan we weer naar Pretoria waar we een bezoek gaan brengen aan het voortrekkers monument. Langs de snelweg zien we de armoede van Zuid-Afrika door de vele krottenwijken. Veel huisjes zijn opgebouwd uit wat damwanden en houten platen. We komen aan bij het voortrekkersmonument.

 

 

 

Een soort grote tempel. Binnen in het monument is langs de wanden een beeldverhaal afgebeeld. Onze gids Joop vertelt het gehele verhaal middels de afbeeldingen. Iedereen luistert aandachtig. Nadat Joop klaar is met het verhaal mogen we het monument zelf bezichtigen. Jozien en ik gaan ook naar boven waar we op de top een prachtig uitzicht hebben.

 

 

We lopen ook nog even door de tuin van het monument.

 

 

Hierna doet de gelegenheid zich voor om bij het winkeltje wat koffie te drinken. Degene die bij Joop hebben aangegeven om geld te wisselen krijgen hun Zuid-Afrikaanse randen. Jozien en ik genieten van onze koffie.

 

 

Via de plaatsen Witbank, Middelburh, Dullstroom, Lydenburg rijden we naar onze eindbestemming van vandaag: Ohrigstad. Onderweg komen we nog een herder tegen met zijn ossen en een groep eenden die genieten van de rust.

 

 

 

Ook vallen we van de ene verbazing in de andere hoe de Zuid-Afrikaners te werk gaan. In Nederland worden wegwerkzaamheden via borden en pijlen aangegeven. In Zuid-Afrika werkt met heel anders. De wegwerkzaamheden worden hier aangeven door om de 200 meter een persoon neer te zetten die met een vlag zwaait om aan te geven dat met vaart moet minderen. Een apart gezicht.

 

 

Ook zie je zowat op iedere hoek van de straat verkopers staan. Meestal zijn dit jongeren die geen werk hebben en wat dingen proberen te slijten.

 

 

In de middag komen we aan in Ohrigstad bij onze nieuwe overnachtingsplek. Het zijn schitterende lodges met de naam: Hannah Lodges. Onderweg hebben we al het eerste wild gezien. Bij aankomst bij de lodges staan de nodige struisvogels ons op te wachten. Zie hieronder de lodges waar we vannacht verblijven.

 

 

 

 

 

 

Nadat iedereen is ingecheckt en de koffers bij de lodges zijn afgeleverd worden we al snel verwacht bij de ingang om onze eerste open game drive te  maken met de klaarstaande truck waar iedereen inpast.

 

 

We gaan op weg. Het duurt niet lang of we zien de eerste bewoners al van het park. Veel gazellen, kudo's, springbokken, zebra's, zwijnen en de zeer nieuwsgierige giraffen.

Na terugkomst van de indrukwekkende game drive gaan we ons opfrissen. We genieten nog van de mooie zonsondergang. Tegen 19.00 uur lopen we naar het eetzaal. Eerst pakken we nog een biertje en praten met de anderen in het barretje. Tegen 20.00 uur gaan we aan tafel. Het is een grote tafel waar we met zo'n 10 man aan kunnen. Het buffet lat zich smaken. Na afloop doen we nog een biertje en gaan dan tegen 23.00 uur naar onze lodge om onze nachtrust te verzorgen.

Terug

Volgende Dag

 

 

Copyright M.Bernards