Home

 

Mijn Reizen

Gastenboek

Links

Contact

 

 

 

   
Dag van de Rondreis: 01
Wanneer: Zondag 18 Maart 2007
Plaats: Amsterdam - Johannesburg
   

 

 

Vandaag om 5.30 uur opgestaan. De koffer in de auto geladen en op weg naar Jozien. Rond 6.00 uur zouden we haar ophalen in Bakel. Nadat ook Jozien haar spullen in de auto heeft geladen gaan we op weg naar Schiphol. Vanaf nu dus VAKANTIE!

Rond 7.45 uur komen we aan op Schiphol. Na afscheid te hebben genomen van de achterban rijden zij weer naar Helmond en gaan Jozien en ik op weg naar vertrekhal 2. Hier zou een FOX medewerkster staan om onze tickets te overhandigen. Ook zien we onze medereisgenoten. Als allereerste maken we kennis met Willem. Hij is blijkt later onze oudste reisgenoot ( 80 jaar ), maar zeer gedreven en fysiek doet hij niets onder voor de jongere reisgenoten. Zijn vriendin is Klara van 60 jaar. Na ingecheckt te hebben gaan Jozien en ik op weg naar de gate. We kopen nog eerst van lectuur en water. Het flesje water wordt geseald in verband met de veiligheidsnormen.

Rond 9.30 uur mogen we aan boord van het KLM toestel. Het is de bedoeling dat we om 10.10 uur vertrekken met vlucht KL591 naar Johannesburg. Strikt op tijd gaan we de lucht in. De vlucht zou ongeveer 11,5 uur duren. Jozien doet af en toe een dutje en ik dood de tijd met het kijken van de film. Tijdens de vlucht probeer je uit je medepassagiers te raden welke ook de FOX reis gaan maken, want we hebben op Schiphol niet met iedereen kennis kunnen maken.

Na een voorspoedige vlucht komen we aan op de luchthaven van Johannesburg. Voordat we onze koffers kunnen ophalen moeten we eerst door de douane, die allen chagrijnig kijken. Na onze koffer opgehaald te hebben lopen we door de aankomsthal en daar staat onze gids voor komende tijd samen met de buschauffeur te wachten, herkenbaar aan het blauwe FOX bordje. Onze gids is Joop. Hij is een zoon van Nederlandse ouders, die woont in Zuid-Afrika. Joop spreek gewoon goed Nederlands. Onze buschauffeur is Corry. Hij is een echte blanke Zuid-Afrikaan. We kunnen gewoon Nederlands praten tegen Corry. Hij verstaat het goed en praat ook Zuid Afrikaans terug. Als Corry langzaam praat verstaan wij hem goed. Dit is onze eerste kennismaking met de Zuid-Afrikaanse taal, wat erg veel op de Nederlandse taal lijkt.

We maken van de gelegenheid gebruik om met iedereen kennis te maken, waarna we naar de bus gaan. Nadat alle koffers geladen zijn gaan we op weg naar ons hotel in Johannesburg. Het zijn mooie lodges met de naam Misty Hills. zie hieronder.

 

De entree van Misty Hills

 

De slaapkamer van onze lodge

 

De voorkant van onze lodge

 

Mooie tuin met vijver

 

Aangekomen bij Misty Hills worden we verwelkomt en krijgen we een drankje. Onze koffers worden voorzien van een sticker en zullen naar onze lodges gebracht worden. Nadat Jozien en ik de sleutel hebben gekregen gaan we naar onze lodge. Omdat het al donker is is het wel even zoeken, maar we krijgen hem gevonden. Onze eerste indruk is goed. Ruime kamers met een goed bed en verzorgde badkamer. Omdat het lang duurt voordat we onze koffers krijgen ga ik kijken waar ze blijven. Ik ben niet de enige want meer reisgenoten zie ik lopen die ook ongeduldig zijn. Na een klein uurtje worden onze koffer dan afgeleverd. We pakken wat spullen uit. Jozien pakt nog een portje uit onze welkoms flesje, waarna we gaan slapen. We moeten immers morgen vroeg op. We vallen al snel in een diepe slaap.

 

Terug

Volgende Dag

 

Copyright M.Bernards